Veiligheid hoog in het vaandel 21/12 (MO)

We dragen de veiligheid van onze leerlingen hoog in het vaandel.

Rond onze school is er heel wat passage van kinderen met hun ouders: in de wagen, per fiets of te voet. Tijdens deze donkere dagen is het als bestuurder van een auto of bus extra goed opletten om iedereen goed te zien. Daarom is het dragen van een fluohesje echt geen overbodige luxe!

 

Omdat kinderen heel onvoorspelbaar zijn en plots van tussen geparkeerde wagens kunnen springen, willen we er echt op aandringen om STAP-voets te rijden op het schoolterrein. Zoals het spreekwoord zegt, zit een ongeluk in een klein hoekje! En ongelukken willen we kost wat kost vermijden!

 

Verder is de richting van het verkeer rondom het schoolgebouw van belang. Het is echt gevaarlijk om langs de uitrit van de bussen en wagens het schoolterrein op te komen. Neem als voetganger alstublieft de moeite om langs het voetpad tot aan de ingang van het schoolterrein te wandelen. Als u met de wagen op één van de laatste parkeerplaatsen parkeert, willen we vragen om de kinderen echt te begeleiden en op de strook langs het schoolgebouw te lopen.

 

Elke dag dragen we zorg voor meer dan 250 leerlingen. Heel wat leerlingen komen met de bus maar ook een groot aantal leerlingen worden gebracht met de wagen. Dit zorgt voor parkeerproblemen op de piekmomenten net voor en na schooltijd. Omdat mensen niet altijd snel hun auto kwijt raken, wordt er dubbel geparkeerd. Echter, dit is uit den boze! Als u dubbel parkeert, dan zorgt u ervoor dat het verkeer stropt. Op tijd komen of na schooltijd juist wat later is de boodschap. Een kwartier voor en na schooltijd is er gratis toezicht.

Dank jullie wel om samen met ons de veiligheid te bewaken rondom onze school!