Creatieve werking

Hier komt nog een inleidend tekstje over de creatieve werking…

Klik op de bolletjes om de verschillende creatieve werkingen te bekijken.

Stiepelen

Op vrijdag mogen al onze kinderen een lesuur stiepelen. Deze activiteit is school- en klasoverschrijdend. Stiepelen gebeurt in een stimulerende speelomgeving die uitnodigt om te exploreren, te ontwerpen, te creëren en/of de fantasie en creativiteit de vrije loop te laten. Onze kinderen mogen zelf kiezen in welke stiepel ze aan de slag gaan. Zelfs onze oudste kleuters doen hier aan mee. Deze stiepels worden door onze leerkrachten uitgewerkt en begeleidt maar mogen evengoed door een gast gegeven worden. Misschien bent u wel de (groot)ouder die eens wil langskomen?

Buitenlesdagen

Elke woensdag is het buitendag voor onze kleuters. Dan trekken onze jongsten de natuur in.  Ook als het wat kouder is of als het regent, zijn ze met laarzen en warme en regenbestendige kleren aan buiten te vinden. In het buurtpark en op de speelplaats  zijn de mogelijkheden heel uitgebreid: bewegingsactiviteiten, tuinieren, beestjes en planten bewonderen en bestuderen, onderzoeksprojecten, spelen, zingen, dansen… Door de verbondenheid met de natuur, en de voorbeeldhouding van de leerkracht, zal het kind automatisch respect ontwikkelen voor de natuur en de wereld rondom zich.

Themadagen

Elk project op school ronden we af met een schooluitstap of schoolactiviteit. Het is een leerrijke en gezellige dag voor alle kinderen en leerkrachten.

Museum op school

Naar deze activiteit zullen we steeds met veel goesting uitkijken. Het museum-op-school is de apotheose van elk project. Na 5 weken werken rond een thema sluit elke klas af met een tijdelijke tentoonstelling. Alles wat de kinderen ontdekt, geleerd en gemaakt hebben wordt getoond aan de school en aan de ouders die op bezoek komen.

Cooking class

Wat leuk… enkel op dinsdag is er een warme maaltijd op school en die wordt verzorgd door en voor de kinderen. In een beurtsysteem verzorgen de groepen een warme maaltijd voor de ganse school. We zoeken zelf een recept uit, doen de boodschappen en bereiden de maaltijd. Een keer per maand worden we verwend met frietjes.