Groetjes van groep paars

Op vrijdagnamiddag is het stiepelen. De kinderen zien hier erg naar uit.
Door de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om het stiepelen te laten doorgaan zoals we het graag wilden, nl. compleet klasoverschrijdend. Nu, dit neemt niet weg dat de leerlingen ook nu enorm genieten van het stiepelen! Ze ontdekken, proeven, ervaren, proberen,… en genieten! De leerlingen van groep paars hebben al kunnen kiezen uit meerdere stiepels zoals: fietsen,
mountainbiken, denksport, tekenen, bakken, sporten, moestuin.
Naast het stiepelen leren de leerlingen ook om dankbaar te zijn voor grote, maar zeker ook voor kleine dingen. Er is namelijk wel elke dag iets om dankbaar voor te zijn! Dit schrijven ze regelmatig op een briefje en deze worden dan in het bureau aan de vensters geplakt, zodat iedereen die langs loopt kan lezen waarvoor onze leerlingen dankbaar zijn.
De leerlingen van groep paars werken ook aan hun breinkrachten. Elke week bekijken we samen waar we al goed in zijn en waar we nog verder in kunnen groeien. Enkele voorbeelden van onze breinkrachten zijn: plan- en regelkracht, stopkracht, startkracht, onthoud- en doekracht, aandachtkracht, enz. Op deze manier leren de leerlingen om zichzelf te sturen en helpen ze ook elkaar om er alert voor te zijn.